Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Braga 2018

28 AUG 2018 20:49
Årets WIKF 20th Karate European Cup gick av stapeln 27 – 29 juli i Braga, Portugal
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 20:33

Hej alla Karatekas!

Årets WIKF 20th Karate European Cup gick av stapeln 27 – 29 juli i Braga, Portugal.
Tävlande och ledare från 17 länder inom WIKF Europa deltog i evenemanget som återkommer vartannat år varvat med World Cup

åren emellan.

Förutom tävlingarna så är dessa sammankomster också ett mycket bra forum att träffa karatevänner och ledare från andra länder i WIKF familjen. Bland annat genom en kongress med chefsinstruktörer och presidenter från deltagarländerna där verksamheten stäms av och framtida planering och riktlinjer behandlas. Nästa år planeras WIKF World Cup att hållas i London ,året efter blir det European Cup på Cypern.

Från Sverige var vi 13 st tävlande i totalt 31 starter, 5 coacher, 3 domare och en fantastisk hejarklack som bestod av föräldrar, syskon och kompisar till de tävlande.
På onsdagen och torsdagen höll Jon Wicks, Sensei och Worldchief Instructor i WIKF, träningspass öppet för alla deltagare. Kator och Tantodori tränades.
Under torsdagen var det registrering av deltagarna följt av domarmöten, coachmöten och kongress samt träningspass för de tävlande.
Tävlingarna inleddes på fredagen med Kata därefter Tantodori och sedan Kumite för de yngre grupperna. Mathilda Brandt Öberg tog i hård konkurrens brons i Kata seniorer.
Därefter blev det ett välförtjänt brons i Tantodori Team till Mathilda och Julia Rygaard. Lovisa Sivertsson lyckades i en tuff grupp och i sin första start i WIKF ta ett brons i Kata 8 - 9 år.
Under lördagen var det Kumite för hela slanten, Jessica Liu Ek vann iskallt finalen Kumite 10 - 11år och belönades med en guldmedalj. Laura Åkesson Kumite 16 - 17år, Nelly Eklöf Kumite 12 - 13år och Vera Ekberg Kumite 8 -9 år kämpade alla tre i tufft motstånd till sig varsin brons - medalj.
Söndagen inleddes med Kumite team och Kumite Open. Alla tävlande kämpade mycket bra och juniorlaget hamnade på en hedrande 4e plats.

På eftermiddagen gick Champions Cup i Kumite, dock utan svenska deltagare. Efter avslutningsceremonin i tävlingshallen på förkvällen samlades alla som fortfarande hade krafter kvar till ett Sayonara Party som pågick långt in på natten.

Avslutningsvis ett stort tack och Grattis till medaljörerna och ALLA tävlande som deltagit och kämpat mycket bra.

Stort tack också till Chief Instructor Michael Öberg, Headcoach Lelle, coacher, domare, föräldrar mm och inte minst den fantastiska hejarklacken som låg på topp under hela tävlingen!
Varmt tack till WIKF Portugal för ett mycket bra ordnat och väl genomfört arrangemang!

Alf Aggring

Ordförande WIKF Sweden
Skribent: Robin Siri
Epost: Adressen Gömd

Wado International
Karate-Do Federation

www.wikf.com


Besök vår
facebooksida


Medlem i Svenska
Karateförbundet


Medlemsklubb
WIKF Sweden

www.wikf.se


Shopen

Öppettider

Måndagar kl. 19.00-20.00
Onsdagar kl. 19.00-20.00

Plats
Klubbrummet

Postadress:
Tibble KK - Karate
Pierre Grönskog, Solsta 6
18695 Vallentuna

Besöksadress:
Tibblehallen, sal 3 och 4, Attundavägen 5-7
18334 Täby

Kontakt:
Tel: 0707686868
E-post: This is a mailto link

Se all info