Hoppa till sidans innehåll

Angående gradering för barn och ungdomsgrupper v50

29 NOV 2020 19:59
  • Skapad: 29 NOV 2020 19:59

Med anledning av pandemi-läget så har Tibble Karateklubb beslutat följande angående gradering v50 av barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Följande grupper får gradera v50 i enlighet med respektive tränar-teams instruktioner och tidpunkter:
Barn 6-7 nybörjare måndag/onsdag
Barn 6-7 röd-vita/röda onsdag/lördag
Barn 8-10 nybörjare tisdag och lördag
Barn 8-10 röd-vita/röda onsdag/lördag
Barn 8-10 gul-vitt/gul måndag/onsdag

samt
Ungdomar 11-15 nybörjare-röd måndag/onsdag, samt också ungdomar 11-15 med gul-vit som ska till hel gult, vilka graderar då förslagsvis samma dag och tid som de helröda.

Detta beslut kan komma att omprövas om smittoläget eller restriktionerna förändras.

Genomförandet måste ske i enlighet med regler, riktlinjer och råd från FHM och Sv Karateförbundet som vi har tillämpat det vid tränarna senaste tiden. Det betyder bl.a. att man stannar hemma vid minsta symptom, så få som möjligt samtidigt i lokalen så man kan hålla 2 m avstånd, inga föräldrar eller andra närvarande i lokalen som inte behövs för genomförandet. I övrigt gäller alla tidigare förhållningsregler som tidigare för träningen. Är ni osäkra så fråga er tränare.

Således gäller att alla grupper graderar enligt vårt graderingssystem, dock genomförs alla partekniker UTAN kontakt med 2 m avstånd såsom vi har tränat. För de barn 8-10, som har gult och ska gå upp till orange-vitt, gäller samma men momentet kumite (fri fighting) utgår helt (ett speciellt Corona-undantag).

Således kommer graderingen för samtliga grupper bestå av kihon, kombinationer, kata och de som har partekniker gör dessa "i kataform" utan kontakt och med 2m avstånd.
Övriga barn och ungdomsgrupper får fortsätta träna v49 och v50 som hittills och enligt regelverket om det inte krockar med gradering av andra. Vi planerar med en gradering för dessa barn och ungdomar så fort smittläget i Region Stockholm så medger. Dvs då vi kan genomföra med kontakt vid partekniker och även möjlighet att köra kumite, förhoppningsvis i början av nästa år.

Mvh
Michael Öberg, 6 dan
Chefsinstruktör Tibble Karateklubb
Skribent: Robin Siri
E-post: Adressen Gömd

Wado International
Karate-Do Federation

www.wikf.com


Besök vår
facebooksida


Medlem i Svenska
Karateförbundet


Medlemsklubb
WIKF Sweden

www.wikf.se


Shopen

Öppettider

Måndagar kl. 19.00-20.00
Onsdagar kl. 19.00-20.00

Plats
Klubbrummet

Postadress:
Tibble KK - Karate
Pierre Grönskog, Solsta 6
18695 Vallentuna

Besöksadress:
Tibblehallen, sal 3 och 4, Attundavägen 5-7
18334 Täby

Kontakt:
Tel: 0707686868
E-post: This is a mailto link

Se all info