Hoppa till sidans innehåll

Styrelsebeslut Tibble karateklubb

01 NOV 2020 21:01
  • Skapad: 01 NOV 2020 21:01

Med anledning av de skärpta restriktionerna har Tibble karateklubbs styrelse beslutat:
  1. Pausa all träning för vuxna – födda 2004 och tidigare fram till 19 november.
  2. Barnträningen; barn och ungdomar födda 2005 och senare – kommer fortsätta träna enligt schemat.
Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundet och Täby Kommun har skärpt restriktionerna för att minska smittspridningen av coronaviruset i region Stockholm.

I de skärpta restriktionerna framgår bland annat att invånare födda 2004 eller tidigare ska avstå från att delta i organiserade idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Detta gäller dock inte för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, inte heller professionell idrott.

Dessa restriktionen gäller fram till 19 november, men kan förlängas.

Det är viktigt att fortsatt iaktta de regler för träningen som klubben initialt satte upp för höstens träning:
· Eget ansvar är grundregeln. Allt bygger på det egna ansvaret att följa de regler och riktlinjer som ges. Är man osäker fråga tränaren!
· För barn och ungdomar har naturligtvis föräldrarna huvudansvaret, dock gäller även för barn och ungdomar att ALLA är skyldiga att följa instruktörernas instruktioner och anvisningar.
· Om inte det egna ansvaret tas eller om någon inte följer regler och anvisningar har huvudinstruktören för gruppen rätt att avvisa denne person/personerna från träningslokalen, dojon.
· Vid alla tillfällen gäller myndigheternas riktlinjer, se länkar. Dessa kan ändras när som helst. De gäller då omedelbart, även om inte Tibbles regelverk hunnit uppdateras.
· Är man sjuk eller känner det minsta symptom stannar man hemma från träningen.
· Om något blir sjuk eller av annan anledning inte kan fullfölja träning ska denne omedelbart lämna träningen och lokalen. Föräldrar eller medföljande är ansvariga för att barnen lämnar Tibblehallen.
· Alla byter om till karate-GI och träningskläder hemma före och efter träningen.
· Innan och efter träningen tvättar eller ”spritar” man händerna. Det kommer finnas stationer för sprit i anslutning till dojon. För barngrupperna kommer man även införa rutiner i början och slutet av träningen för detta.
· Det är enligt myndigheterna tillåtet med ”nödvändigt kontakt för sportens utövande”, dock ska onödig kontakt undvikas.
· Vi kommer träna allt som ingår i karate och enligt vårt graderingssystem, inklusive partekniker med kontakt. Dock ska instruktören undvika onödiga kontakter, t.ex. vid uppvärmning, styrke-, brottnings och styrkeövningar.
· Vid partekniker och övningar där kontakt är nödvändigt, tränar man helst med samma person eller med så få personer som möjligt.
· Speciella arrangemang kommer att ske i samband med byte mellan grupperna, så att inte grupperna blir för stora eller att trängsel uppstår. Håll avstånd och ta hänsyn, för din och dina träningskompisars säkerhet.
· OBS! Det kommer INTE vara tillåtet att föräldrar eller andra personer att vistas i lokalen, dojon, förutom klubbens ledare, instruktörer och de ”karatekas” som tränar.Föräldrar eller medföljande hänvisas till kafeterian eller entréplan vid huvudingången till Tibblehallen.
· Personer i riskgrupperna undviker att komma till eller vara i dojon helt.
· Vi hjälps alla åt för att skapa en så säker och ansvarsfull träning som möjligt. Visa hänsyn och hjälp varandra att följa reglerna.
· Lokala instruktioner kommer att preciseras för respektive träningsgrupp av instruktörerna.

Om ni har frågor, vänligen skicka mail till: This is a mailto link

Med vänlig hälsning,
Michael Öberg, 6 dan
Chefsinstruktör Tibble Karateklubb
Skribent: Robin Siri
E-post: Adressen Gömd

Wado International
Karate-Do Federation

www.wikf.com


Besök vår
facebooksida


Medlem i Svenska
Karateförbundet


Medlemsklubb
WIKF Sweden

www.wikf.se


Shopen

Öppettider

Måndagar kl. 19.00-20.00
Onsdagar kl. 19.00-20.00

Plats
Klubbrummet

Postadress:
Tibble KK - Karate
Pierre Grönskog, Solsta 6
18695 Vallentuna

Besöksadress:
Tibblehallen, sal 3 och 4, Attundavägen 5-7
18334 Täby

Kontakt:
Tel: 0707686868
E-post: This is a mailto link

Se all info