Hoppa till sidans innehåll

Information med anledning av coronavirus

02 MAR 2020 11:09
Uppdaterad 2020-03-12
  • Uppdaterad: 02 MAR 2020 11:09

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUS

Igår ändrades riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och nya beslut togs av Regeringen om förbud av "folksamlingar över 500 personer". Med anledningen av detta har Svenska Karate Förbundet skickat ut en skrivelse som bifogas sist i detta inlägg, se nedan. Tibble Karateklubb följer dessutom Täby Kommuns och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, se:
Med anledning av detta vill vi poängtera var och ens samhällsansvar och skyldighet att vidta de åtgärder som krävs för att minska smittspridningen. Det är viktigt att ni följer myndigheternas beslut. Därför uppmanar vi alla att iaktta extra försiktighet och sätta hälsan och karatefamiljens trygghet först. Följ riktlinjerna på Täby Kommuns hemsida bl.a. att "alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga" nu uppmanas avstå från sociala kontakter, vilket innebär att inte komma ned på karate-träningen.

Givet allt detta, så fortsätter Tibble Karateklubb sin träning i dojon tillsvidare.

Michael Öberg
Chefsinstruktör

Bifogat information från Svenska Karateförbundet:
Från: Info Karateförbundet <This is a mailto link>
Datum: 12 mars 2020 09:12:12 CET
Till: Info Karateförbundet <This is a mailto link>
Ämne: Information från SKF ang. Coronavirus - restriktioner
Hej föreningsledare,Tyvärr befinner vi oss i en något turbulent tid med anledning av Coronaviruset. Jag hoppas ni har tagit del av nyheten om att regeringen nu beslutat om att förbjuda på folksamlingar över 500 deltagare, i förhoppning att minska smittspridning. Det kommer att slå hårt mot många idrottsevenemang, men idrottsrörelsen är rörande överens om att folkhälsan går först. Runt om i landet har vi nu också föreningar som ställer in sin träning ett par veckor framöver. Det är såklart ett beslut ni själva måste ta. Karate är en kontaktsport och tydliga riktlinjer om vistelsen i dojon i dessa tider är dock att rekommendera.För er som planerar arrangemang, tävlingar, läger och dyl. som kan samla ett större antal som deltagare, funktionärer och publik, uppmanar vi å det starkaste att ni hörsamma myndigheternas beslut och beaktar ert samhällsansvar. Finns det osäkerhet i att kunna bedöma förväntat antal råder vi till att iaktta extra försiktighet och sätta hälsan och karatefamiljens trygghet först.Vänliga hälsningarSarah Wennerström CedercronaGeneralsekreterareSvenska Karateförbundet
Direkt 08-597 604 92
Skribent: Robin Siri
E-post: Adressen Gömd

Wado International
Karate-Do Federation

www.wikf.com


Besök vår
facebooksida


Medlem i Svenska
Karateförbundet


Medlemsklubb
WIKF Sweden

www.wikf.se


Shopen

Öppettider

Måndagar kl. 19.00-20.00
Onsdagar kl. 19.00-20.00

Plats
Klubbrummet

Postadress:
Tibble KK - Karate
Pierre Grönskog, Solsta 6
18695 Vallentuna

Besöksadress:
Tibblehallen, sal 3 och 4, Attundavägen 5-7
18334 Täby

Kontakt:
Tel: 0707686868
E-post: This is a mailto link

Se all info